Materna Care

Verwerk je bevallingservaring

Verwerk je bevallingservaring

Persoonlijk en begripvol

Elke moeder zou haar geboorte-ervaring horen te verwerken. Het zou als vanzelfsprekend moeten zijn.

Je geboorte-ervaring heeft namelijk grote invloed op je herstelperiode, op hoe jij je hecht met je kindje en hoe je veiligheid vindt bij jezelf. 

Je geboorte-ervaring blijft achter als een blauwdruk in je lijf. Je staat namelijk letterlijk en figuurlijk open tijdens je bevalling en zonder dat je het doorhebt slaat je lichaam indrukken, geuren, emoties en geluiden op.

Ook na een positieve geboorte-ervaring kan het later de effecten van geboortetrauma en verlies van gezondheid voorkomen. Het op een correcte manier verwerken van je bevalling leidt tot het voorkomen van klachten of zelfs PTSS. 

Dit zelfzorg element komt oorspronkelijk uit de Zo Beval Ik Geboortevoorbereiding, maar omdat het voor pas bevallen moeders een basis zelfzorg onderdeel hoort te zijn, wordt dit onderdeel ook apart aangeboden. Hoe sneller je namelijk deze zelfzorg inzet, hoe effectiever het resultaat op je emotionele gezondheid en herstel.

Vóór de sessie krijg je een specifieke schrijfopdracht. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat vrouwen die (enkele malen) schrijven over emoties, gevoelens en verwachtingen rondom de bevalling op dag 2 en 3 postpartum minder PTSS symptomen ervaren. 

Elke moeder is welkom om dit te doen binnen de veilige haven van Materna Care. Het bespreken van je bevallingservaring wordt best gedaan buitenom je eigen omgeving, omdat, in het ergste geval, hertraumatisering kan plaatsvinden. 

Pratische informatie

Wat ga je doen?

Grip

Je krijgt grip op jouw geboorte-tevredenheid

Verwerk

Je verwerkt het negatieve

Kracht

Je bekrachtigt al het positieve

Vetrouw

Je kan vol vertrouwen je herstelperiode ingaan

Materna Care

Wat is houdt het in?

(telefonische) Kennismaking


huiswerkopdracht voorafgaand aan de sessie


1 sessie van 90 minuten, gebaseerd op de Geboorte Tevredenheid Schaal Revised (BSS-R) @www.bss-r.co.uk

 

live of online


tot 3 weken na de sessie begeleiding via WhatsApp, naar behoefte

€184

Idealiter te plannen binnen twee weken na de bevalling