Total Care

Combineer Preventie & Herstel

Tijdens dit traject staat Materna Care gedurende een langere periode aan je zijde. Vanaf conceptie, of liever nog daarvóór, tot een half jaar na de geboorte ben je van harte welkom.

Total Care

Voel je zelfzeker vóór, tijdens en na de geboorte van je baby.

Total Care gaat verder. Voel je op lange termijn zelfzeker; het gaat namelijk niet alleen om de lichamelijke verandering op korte termijn.

In Total Care gaat het om de essentiële combinatie van preventie en herstel. Het Zo Beval Ik Geboortevoorbereidingstraject is erin verweven, in combinatie met een Hersteltraject, aangepast aan jouw wensen en noden. Ondanks dat je niet altijd invloed hebt op tegenslagen of complicaties, kun je wel de autonomie ervaren over hoe jij transformeert in het moederschap op alle gebieden in je leven.

Het traject zorgt ervoor dat je vanaf het begin van de zwangerschap, of als je wenst al daarvóór, bewust bezig bent met het vergroten van het vertrouwen in je lichaam. Je gaat jouw geboorte-omgeving al vormgeven vanaf kinderwens, want als (aanstaande) mama  ben je namelijk de belangrijkste omgevingsfactor voor je kindje. Essentieel is dat stress zoveel mogelijk vóórkomen moet worden, blijkt uit onderzoek. En jouw fysieke en mentale gezondheid, zowel vóór als na de bevalling, zijn van groot belang voor een gezonde start.

Je gaat aan de slag met het emotioneel sterker worden en je zal je zekerder voelen om te bevallen. Je komt te weten onder welke omstandigheden jij maximaal je intuïtie kan volgen. Het doel is een liefdevolle, beschermende omgeving te creëren waarin jij je zeker voelt om op je lichaam af te gaan. Zo regelt jouw supersysteem alles om een gezonde geboorte te ervaren, waar je met positieve gevoelens op terugkijkt en na je herstel geen belemmeringen ervaart in je dagelijks leven. Uiteindelijk komt dit niet alleen jou ten goede, maar ook je gezin en directe omgeving. 

Total Care geeft je grip op de zwangerschap, maar ook daarna in het vierde trimester en verder. In de veilige omgeving van Materna Care is er de zorg voor jou

"Jouw gezondheid bepaalt je mogelijkheden"

En dan begint het pas

Het vierde trimester

Je hebt een enorme transformatie doorgemaakt van zwangere vrouw naar moeder en deze wolk hoeft niet altijd roze te zijn. Integendeel, je nieuwe leven met je baby, als gezin, is net begonnen en je bent zoekende naar je rol en positie. Het vierde trimester is vaak een periode waar te weinig aandacht aan wordt geschonken. Ineens is je kindje er, en dan…? 

Het is een heftige tijd met nauwelijks slaap, veel kraamtranen en frustratie, afzondering, maar ook veel liefde voor dat nieuwe, kleine mensje. Je moet wennen aan je ‘nieuwe’ lichaam dat nog herstellende is na een topprestatie, je hebt misschien de wens of het idee dat er zo snel mogelijk een ritme moet komen in de slaap- en waaktijden van je baby, je herkent nog lang niet elk huiltje, de voedingen lopen lang niet zoals gepland…   

De kans is groot dat je achter de feiten aanloopt en niet weet waar je goed aan doet. Met als gevolg dat je je een ‘slechte moeder’ kunt voelen. Kortom, het vierde trimester staat bol van enorme veranderingen en het aanleren van nieuwe gewoontes in een extreem tempo.


Bij Materna Care kijk je verder dan alleen de zwangerschap en geboorte. Om samen een fijne start als gezin te ervaren, is een goede voorbereiding essentieel. Total Care reikt verder dan de zwangerschap en bevalling; je plant je kraamperiode preventief waardoor alles vanuit rust en vertrouwen kan gebeuren.  Deze eerste kraamweken gaan we markeren als jouw ‘gouden’ weken, waarin de rest even niet of minder belangrijk is. Behalve de zorg voor jezelf, en je gezin, voel jij je veilig en vertrouwd in deze periode, mogen alle emoties er zijn en weet je bij wie je terecht kan als je hulp wenst.  

Op zoek naar jouw evenwicht

Vóór je zwangerschap had je een andere definitie van succes. Je succes was misschien regelmatig sporten, die nieuwe baan bemachtigen, of jullie reis plannen. En nu is alles anders. Je definitie van succes zal je moeten bijstellen en herontdekken.

Een moeder is namelijk voortdurend op zoek naar een evenwicht tussen haar levensbehoeften (zoals werk, opleiding, ontwikkeling en relaties) aan de ene kant en tijd, energie en middelen die het kost om kinderen groot te brengen aan de andere kant. 

Waarschijnlijk ga je weer aan het werk na het vierde trimester. Hoe richt je deze overgang voor jezelf in? Hoe ga je ook in je werkomgeving oude patronen en gewoontes doorbreken? Heb of had je bijvoorbeeld het gevoel dat je moe(s)t werken alsof je niet zwanger bent, en  moeder moet zijn alsof je niet werkt?

Tijdens het Total Care traject zal je van buiten naar binnen keren om daar te ontdekken wat jij nodig hebt in elke fase. Uiteindelijk kun je de wereld terug instappen met een gezond evenwicht tussen wat jij nodig hebt en wat anderen van je verlangen.     

Gebaseerd op

3 pijlers

Van buiten naar binnen

Je bereid je preventief en bewust voor op wat komen gaat. 

De geboorte

Eentje die jij voor ogen hebt en waarvan je weet hoe je jouw wensen overbrengt aan de mensen om je heen.

Van binnen naar buiten

Op jouw tempo maak je stapjes naar buiten, terug de wereld in, maar deze keer als moeder die weet wat haar balans is en hoe ze haar zelfzorg kan toepassen.

Via het boek ‘Ik beval in vertrouwen’ ga je, in combinatie met het traject, de fases van je zwangerschap (en daarna) doorlopen en ontdek je jouw behoeftes. Per hoofdstuk doe je kennis op over je gevoelsleven, jouw eigen natuurlijke capaciteiten en herstel. Zo werk je toe naar een geheel van lichamelijke en emotionele toestand, en de interacties met je omgeving waardoor je gezonder bent. Je gaat, onafhankelijk van anderen, ervaren wat je het liefste wil in contact met je lichaam en baby. Alle potentie van jou als moeder wordt ontdekt en ingezet. In combinatie met de coaching sessies zorgt dit traject voor optimale resultaten.

Wat Total Care jou gaat opleveren:

 • Materna Care biedt jou een plek waar je als moeder kan laten zijn wat er is, en ontdekken wat jij nodig hebt.
 • Hier hoef je geen verantwoording af te leggen om tijd en energie aan jezelf te besteden. 
 • Je creëert vanaf (of al vóór) de conceptie al je geboorte-omgeving wat zorgt voor rust en veiligheid. 
 • Je ontdekt wat jij belangrijk vindt tijdens de transformatie naar het moederschap. Je herkent je grenzen, weet waartegen je ja of nee zegt.
 • Je zult stress beter herkennen en je vergroot jouw emotionele veiligheid. Uiteindelijk kun je beter je (geboorte)voorkeuren communiceren naar geboorteprofessionals die rondom jou staan. 
 • Je weet wie voor jou veilig is en je het beste kan bijstaan in deze transformatie naar het moederschap, en daarna.
 • Je bent voorbereid op scenario’s tijdens de bevalling en weet hoe je hiermee om wilt gaan.
 • Je weet hoe je zelf de regie kan nemen tijdens de zwangerschap, tijdens de geboorte, en in de kraamperiode.
 • Je vertrouwt op je intuïtie en op jezelf; hoe jij je voelt, wat je voelt, en wat je wel of niet hardop uitspreekt, en de keuzes die je maakt zijn oké. Ze zijn van jou, voor jouw baby. 
 • Je weet hoe je de kraamperiode vorm wilt geven en wat je hiervoor nodig hebt. 
 • Je gaat je geboorte-ervaring verwerken.
 • Je gaat tijdens de kraamperiode herstellen op een manier die jij regisseert.
 • Bij terugkeer naar het werk kun jij opkomen voor jouw behoeften en wensen.
 • Je weet waar je grenzen liggen, durft deze te stellen en blijft niet altijd maar doorgaan; je durft te kiezen voor wat jij nodig hebt.
 • Je durft veel duidelijker grenzen te stellen, zowel persoonlijk als professioneel: niet meer eeuwig blijven gaan, maar kiezen voor wat je echt nodig hebt.
 • Je kunt factoren van stress wegnemen en werkt daarmee aan je eigen gezondheid en aan die van je gezin en je kind.
 • Je weet hoe je de balans moet vinden tussen het moederschap en je andere rollen in het leven.
 • Je durft erop te vertrouwen dat jij de expert bent van jouw baby, elke baby is anders, maar deze is van jou!

“It takes a world to make a baby”

Uitleg en aanbod

Wat is Total Care?

(telefonische) Kennismaking

5 sessies prenataal

4 sessies postnataal

Waarvan 1 sessie binnen 2 weken na de geboorte

Inclusief het gratis boek ‘Ik beval in vertrouwen’

Continue begeleiding naar behoefte, 

via WhatsApp of telefonisch, gedurende het gehele traject

1040

Toelichting

Praktisch:

* Aanmelden kan vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent, of al voordat je zwanger bent. 

* Dit traject kan bij jou thuis plaatsvinden, in mijn praktijkruimte (omgeving Amersfoort, Sluis, Knokke of Brugge), op een andere locatie naar voorkeur, of via beeldbellen.

* Ook als je al eerder bevallen bent, kan dit traject op jou van toepassing zijn.

* Ook als het tijdens de zwangerschap of geboorte anders loopt dan verwacht en gewenst, met heftige consequenties, kan dit traject gevolgd blijven worden. De inhoud verandert dan uiteraard wel naar wat op dat moment gepast en noodzakelijk is. 

* Er is sprake van maatwerk.

* Persoonlijke begeleiding gedurende een langere periode.