Materna Care

Over Materna Care

Wie is Aphra

Even voorstellen

Ik ben Aphra. Moeder van drie kinderen en sinds 16 jaar werkzaam als psychologisch consulent.  Al lang wilde ik werken met de doelgroep waarmee ik de meeste affiniteit heb en zodoende opende op 21 oktober 2021  Materna Care haar deuren. Mijn doel is bij te dragen aan een goede voorbereiding en het vergroten van de kans op een positieve bevalervaring, zodat je vol vertrouwen en zekerheid je bevalling in gaat. 

Daarnaast ben ik sinds 2008 werkzaam als behandelaar in de sGGZ. Met veel plezier zet ik mij in voor anderen. Ik heb altijd gewerkt in (poli)klinieken voor mensen met persoonlijkheidsproblematiek. Naast psychologisch consulent ben ik ook opgeleid tot cognitief gedragstherapeutisch werker en bedrijfsmaatschappelijk werker. 


Mijn persoonlijke bevallingservaringen hebben me ertoe gezet om me nog meet te verdiepen in geboorte en trauma. Zodoende ben ik in 2021 geschoold tot Geboortetrauma Preventie Coach. Sinds najaar 2022 ben ik tevens gecertificeerd Geboortetrauma Consulent en Geboortetrauma Therapeut.
Ook werk ik bij het landelijk Zo Beval Ik Centrum voor Geboorte en Trauma.

Tussen alle hectiek van het gezinsleven en werk door hou ik ervan om mijn vrije tijd door te brengen met vrienden, kan ik urenlang bordspelletjes doen, en ga ik graag een weekend naar mijn geboortestreek Sluis. 


’s Nachts kun je me wakker maken voor Australian Cookie Crunch ijs en Côte d’ Or melk praliné hazelnoot. En als je nog een wondermiddel kent wat mijn voeten warm maakt, let me know 😉 De mooiste plek op aarde waar ik ben geweest is Nusa Dua. 


Als je mijn vrienden zou vragen hoe ze me zouden omschrijven, krijg je deze eigenschappen: zorgzaam, eerlijk, oprecht, nuchter, doorzetter, gelijkwaardig, betrokken en open.

Mijn favoriete quotes

"Many people watch but few see"

“And above all, watch with glittering eyes the whole world around you because the greatest secrets are always hidden in the most unlikely places. Those who don't believe in magic will never find it.”

Roald Dahl

"Love always wins"​

Waarom kiezen vrouwen voor Materna Care?

Persoonlijk en begripvol

Begeleiding op maat

Vanaf kinderwens tot herstelperiode ben je welkom bij Materna Care.
Counseling bij Materna Care richt zich op jouw mentale en fysieke gezondheid en is er voor alle fases van je moederschap; als je een kinderwens hebt en moeder wilt worden, tijdens de zwangerschap of (ruim) na de bevalling.

Voor de emotionele gezondheid rondom zwangerschap en moederschap is er nog veel te vaak een drempel. Materna Care wil bijdragen aan een maatschappij waarin die drempel gaat verdwijnen zodat geboortetevredenheid groter wordt en geboortetrauma’s zoveel mogelijk voorkómen worden. Materna Care gaat voor een generatie gezonde moeders vóór en na de bevalling, want gezonde moeders zetten gezonde kinderen op de wereld.

voor wie is Materna Care

Over Materna Care

Doelgerichte kennis

Je kunt bij Materna Care terecht voor nare ervaringen die er waren tijdens je zwangerschap, bevalling of in de kraamperiode.   Ik help je graag om, binnen een veilige omgeving, stil te staan bij deze nare gebeurtenis(sen) of trauma’s d.m.v. bewezen behandeltechnieken.

Materna Care is er ook voor vrouwen die, afgestemd op hun gevoel, kiezen voor betere geboortezorg en tegelijk willen investeren in hun eigen persoonlijke ontwikkeling. Gezond moederschap begint bij jezelf. Door jezelf te kennen en te weten wat jouw voorkeuren zijn, leg je een basis voor gezondheid tijdens je zwangerschap, en daarna.
Het is alleen niet vanzelfsprekend dat dit zomaar goed gaat. Daarom bestaat Materna Care. Ik ben er om jou te informeren, te steunen, te horen, en te zien in jouw wensen en keuzes. Zonder oordeel of ongewenst advies. Het doel: emotionele gezondheid en een positieve geboorte-ervaring waar je met trots en vertrouwen op terug kunt kijken. Ik bied je een onmisbare bijdrage waar je levenslang van profiteert.

Naast de fysieke zorg is de persoonlijke begeleiding minstens zo belangrijk en levert dit een onmisbare bijdrage aan een gezonde basis voor zwangerschap, bevalling en moederschap. Niets is mooier en geeft meer voldoening als het begeleiden waarbij de moeder sterk staat in haar transformatie. Jij neemt de regie in je zwangerschap, tijdens de geboorte, maar zeker ook daarna. Jij weet wat je nodig hebt tijdens je zwangerschap. En bevallen gaat via de weg waarvan jij weet welke de beste is, zonder of met medische indicatie. Ik help je alleen bewust te worden van jouw behoeften en hoe deze kenbaar te maken zodat je je krachtig voelt. Wat heb jij nodig? Jij bepaalt!

Ik ondersteun je graag tijdens je zwangerschap, je geboorteverhaal en je vierde trimester. Maar ook bij verlies. Bij verlies van gezondheid of verlies van een kindje. Ik vind het ontzettend waardevol, maar vooral belangrijk en nodig om moeders te begeleiden, te leren luisteren naar eigen intuïtie, en je zelfvertrouwen te vergroten. Ik geef je graag een flinke dosis zelfliefde mee zodat je voelt hoe waanzinnig bijzonder je bent. Mijn missie is je te laten ervaren dat jij je kindje op je eigen voorwaarden op de wereld kan zetten, zonder ‘verlost’ te hoeven worden door een ander. Dat je weet dat je je gesteund en gezien mag voelen, omringd met liefde. Graag ondersteun ik je bij het ontdekken van je behoeften en wensen, en help je contact te maken met diepere emotionele lagen.
Zo ontdek je waar je krachten en uitdagingen liggen. Je kunt hierdoor meer autonomie inzetten tijdens één van de belangrijkste veranderingen in je leven, zo niet de belangrijkste. Je bevalling(en) zal je namelijk de rest van je leven blijven herinneren. Ik help je ontdekken en uitspreken, ik ondersteun en bekrachtig je. Informatie, die je al genoeg krijgt, geef ik je niet, maar ik ga je wel helpen om alle informatie te filteren en te onderzoeken wat ècht belangrijk is voor jou.

Mijn visie is dat symptoombestrijding niet heel veel uithaalt op de lange termijn. Jouw hulpvraag dient dan ook bij de wortel aangepakt te worden. Daarom heeft mijn counseling een holistische benadering; er zijn veel factoren die voortdurend met elkaar in wisselwerking staan en beïnvloeden wie jij bent en wat je doet.

In mijn begeleiding maak ik gebruik van ervaring en theorie op het gebied van trauma, hechting, ontwikkelingspsychologie en neurobiologie.

Mijn counseling is altijd maatwerk en wordt aangepast aan jouw wensen en voorkeuren en kan bestaan uit een enkele of meerdere sessies.

Afhankelijk van je hulpvraag, is de ervaring dat er  1 – 6 sessies nodig zijn. Essentieel is dat jij gedurende de begeleiding de regie over jouw proces volledig in eigen handen houdt, ik ondersteun je hierin.

Het is een voorrecht om naast jou als vrouw en (aanstaande) moeder te mogen staan. Met alle emoties, gedachten, wensen, dromen en ervaringen luister ik zonder oordeel naar je binnen de veilige plek van Materna Care.

Geschoold en gecertificeerd

Als Geboortetrauma Preventie Coach ben ik gecertificeerd lid van het Zo Beval Ik-team. Met aandacht voor de natuurlijke processen richten we ons op moeders die in verwachting zijn of bevallen zijn. Wij werken trauma informed met moedergerichte counseling. Ons werk wordt met wetenschap ondersteund en onderzocht. 

Daarnaast heb ik in 2022 de volgende twee trainingen gevolgd bij Miriam van Kreij:

En volg ik regelmatig scholingen die ervoor zorgen dat ik mijn registraties behoud in de sGGZ (o.a. scholingen gericht op schematherapie, traumabehandeling en cognitieve gedragstherapie).  

Materna Care

VAKANTIE

Ik ben op dit moment met vakantie.
Laat een berichtje achter en ik reageer zodra ik terug ben.