Materna Care

Over Materna Care

Persoonlijk en begripvol

Begeleiding op maat

Vanaf kinderwens tot herstelperiode ben je welkom bij Materna Care.
Counseling bij Materna Care richt zich op jouw mentale en fysieke gezondheid en is er voor alle fases van je moederschap; als je een kinderwens hebt en moeder wilt worden, tijdens de zwangerschap of (ruim) na de bevalling.

Voor de emotionele gezondheid rondom zwangerschap en moederschap is er nog veel te vaak een drempel. Materna Care wil bijdragen aan een maatschappij waarin die drempel gaat verdwijnen zodat geboortetevredenheid groter wordt en geboortetrauma’s zoveel mogelijk vóórkomen worden. Materna Care gaat voor een generatie gezonde moeders vóór en na de bevalling, want gezonde moeders zetten gezonde kinderen op de wereld.

voor wie is Materna Care

Over Materna Care

Je kunt bij Materna Care terecht voor nare ervaringen die er waren tijdens je zwangerschap, bevalling of in de kraamperiode.   Ik help je graag om, binnen een veilige omgeving, stil te staan bij deze nare gebeurtenis(sen) of trauma’s d.m.v. bewezen behandeltechnieken.   

Materna Care is er ook voor vrouwen die, afgestemd op hun gevoel, kiezen voor betere geboortezorg en tegelijk willen investeren in hun eigen persoonlijke ontwikkeling. Gezond moederschap begint bij jezelf. Door jezelf te kennen en te weten wat jouw voorkeuren zijn, leg je een basis voor gezondheid tijdens je zwangerschap, en daarna.

Het is alleen niet vanzelfsprekend dat dit zomaar goed gaat. Daarom bestaat Materna Care. Ik ben er om jou te informeren, te steunen, te horen, en te zien in jouw wensen en keuzes. Zonder oordeel of ongewenst advies. Het doel: emotionele gezondheid en een positieve geboorte-ervaring waar je met trots en vertrouwen op terug kunt kijken. Ik bied je een onmisbare bijdrage waar je levenslang van profiteert.

Naast de fysieke zorg is de persoonlijke begeleiding minstens zo belangrijk en levert dit een onmisbare bijdrage aan een gezonde basis voor zwangerschap, bevalling en moederschap. Niets is mooier en geeft meer voldoening als het begeleiden waarbij de moeder sterk staat in haar transformatie. Jij neemt de regie in je zwangerschap, tijdens de geboorte, maar zeker ook daarna. Jij weet wat je nodig hebt tijdens je zwangerschap. En bevallen gaat via de weg waarvan jij weet welke de beste is, zonder of met medische indicatie. Ik help je alleen bewust te worden van jouw behoeften en hoe deze kenbaar te maken zodat je je krachtig voelt. Wat heb jij nodig? Jij bepaalt!

Wie is Aphra

& Over mij

Ik ben Aphra. Mijn doel is bij te dragen aan een goede voorbereiding en het vergroten van de kans op een gezonde bevalling, zodat je vol vertrouwen en zekerheid je bevalling ingaat. Ik ondersteun je graag tijdens je zwangerschap, je geboorteverhaal en je vierde trimester. Maar ook bij verlies. Bij verlies van gezondheid of verlies van een kindje. Ik vind het ontzettend waardevol, maar vooral belangrijk en nodig om moeders te begeleiden, te leren luisteren naar eigen intuïtie, en haar zelfvertrouwen te vergroten.
Een (aanstaande) moeder geef ik graag een flinke dosis zelfliefde mee. Zodat ze voelt hoe waanzinnig bijzonder ze is. Mijn missie is haar te laten ervaren dat ze haar kind op haar eigen voorwaarden op de wereld kan zetten, zonder ‘verlost’ te hoeven worden door een ander. Dat ze weet dat ze zich gesteund en gezien mag voelen, omringd met liefde.
Graag ondersteun ik je bij het ontdekken van je behoeften en wensen, en help je contact te maken met diepere emotionele lagen.
Zo ontdek je waar je krachten en uitdagingen liggen. Je kunt hierdoor meer autonomie inzetten tijdens één van de belangrijkste veranderingen in je leven, zo niet de belangrijkste. Ik help je ontdekken en uitspreken, ik ondersteun en bekrachtig je. Informatie, die je al genoeg krijgt, geef ik je niet, maar ik ga je wel helpen om alle informatie te filteren en te onderzoeken wat ècht belangrijk is voor jou.

Mijn visie is dat symptoombestrijding niet heel veel uithaalt op de lange termijn. Jouw hulpvraag dient dan ook bij de wortel aangepakt te worden. Daarom heeft mijn counseling een holistische benadering; er zijn veel factoren die voortdurend met elkaar in wisselwerking staan en beïnvloeden wie jij bent en wat je doet.

In mijn begeleiding maak ik gebruik van ervaring en theorie op het gebied van trauma, hechting, ontwikkelingspsychologie en neurobiologie.  

Mijn counseling is altijd maatwerk en wordt aangepast aan jouw wensen en voorkeuren en kan bestaan uit een enkele of meerdere sessies.

Afhankelijk van je hulpvraag, is de ervaring dat er  1 – 6 sessies nodig zijn. Essentieel is dat jij gedurende de begeleiding de regie over jouw proces volledig in eigen handen houdt, ik ondersteun je hierin.

Sinds 2008 ben ik werkzaam als behandelaar in de hooggespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg. Met veel plezier zet ik mij in voor anderen. Naast psychologisch consulent ben ik ook opgeleid tot cognitief gedragstherapeutisch werker en bedrijfsmaatschappelijk werker. Maar ook ben ik moeder van drie fantastische kinderen.

In 2021 heb ik mij geschoold tot Geboortetrauma Preventie Coach. Sinds najaar 2022 ben ik tevens gecertificeerd Geboortetrauma Consulent en Geboortetrauma Therapeut.
Ook werk ik bij het landelijk Zo Beval Ik Centrum voor Geboorte en Trauma. In mijn werk word ik door cliënten vaak getypeerd als gelijkwaardig, eerlijk en nuchter. Ik ben betrokken en open. Het is een voorrecht om naast jou als vrouw en (aanstaande) moeder te mogen staan. Met alle emoties, gedachten, wensen, dromen en ervaringen luister ik zonder oordeel naar je binnen de veilige plek van Materna Care. 

Doelgerichte kennis

Geschoold en gecertificeerd

Als Geboortetrauma Preventie Coach ben ik gecertificeerd lid van het Zo Beval Ik-team. Met aandacht voor de natuurlijke processen richten we ons op moeders die in verwachting zijn of bevallen zijn. Wij werken trauma informed met moedergerichte counseling. Ons werk wordt met wetenschap ondersteund en onderzocht. 

   

Daarnaast heb ik in 2022 de volgende twee trainingen gevolgd bij Miriam van Kreij:

  •  Vrouwen met een abortus of afgebroken zwangerschap goed begeleiden
  • Vrouwen met een miskraam goed begeleiden


En volg ik regelmatig scholingen die ervoor zorgen dat ik mijn registraties behoud in de sGGZ (o.a. scholingen gericht op Schematherapie, traumabehandeling en cognitieve gedragstherapie).
 

BCE

( Beroepscoöperatie voor Childbirth Educators)

BCE (de Nederlandse Beroepscoöperatie voor Childbirth Educators) staat voor kwalitatief hoogstaande prenatale voorlichting en begeleiding en voert een accreditatie-beleid voor haar leden m.b.t. opleidingsachtergrond en verplichte bijscholingen. Leden werken vanuit een gedeelde visie gericht op het overdragen van positief-realistische informatie en vertrouwen in het natuurlijke geboorteproces. Uit onderzoek blijkt dat deze insteek bijdraagt aan gunstige uitkomsten wat betreft fysieke én mentale gezondheid gedurende de zwangerschap, bevalling en de periode erna.

Materna Care

VAKANTIE

Ik ben op dit moment met vakantie.
Laat een berichtje achter en ik reageer zodra ik terug ben.