Materna Care

Reviews

Review

Michelle

“Aphra heeft mij de afgelopen maanden heel fijn geholpen. Ik heb samen met haar dingen aangepakt en ze heeft me dingen soms van de andere kant laten bekijken. Hierdoor ben ik als mens gegroeid. Iets waar ik heel blij mee ben.”

Review

Irene

“Bij Aphra ervaar ik een open houding, ik voelde me direct op mijn gemak. Ze kan voorbeelden geven die ik herken waardoor ik gelijkwaardigheid voelde. Ze komt terug op wat voorgaande sessies is besproken.” 

Review

Mariëlle

“Aphra heb ik leren kennen als een zeer betrokken lieve vrouw. Alle keren dat ik contact met haar had voelde het oprecht, geïnteresseerd en meelevend. Zij is iemand die eerlijk durft te zijn, zij kan soms een eigen voorbeeld geven ter verduidelijking waardoor ik me op mijn gemak voel en haar vertrouw. Tegelijkertijd kan ze ook “to the point zijn” en wijst zij mij op de patronen die spelen of de valkuilen. Ze denkt met je mee. Waar ik normaal gesproken afstand neem van professionals en mezelf minder voel, laat ik haar juist toe en neem ik het aan”. 

Review

Alisha

Heb ik een geboortetrauma? Nee hoor! De gynaecoloog heeft vaak gezegd dat ik zeker mijn rust moest pakken want het was een zware bevalling.

Hoezo zwaar? Mijn zoontje is gezond en ik doe het nog, dus valt mee toch?

Iedere dag losse flarden van de bevalling overdenken, mezelf naar voelen door dingen die gezegd zijn. En weer verder want mijn zoontje is gezond en ik doe het nog.

Tot ik Aphra tegen kwam.Ik vertelde mijn verhaal en bleek toch wel dat er sprake was van geboortetrauma.

Ik heb een geboortetrauma. Niet alleen omdat ik ingeleid werd, een ruggenprik had, vol met weeënopwekkers zat, mijn zoontje met de vacuümpomp geboren is en omdat ik veel bloedverlies had en direct naar de OK moest.

Ik heb vooral een geboortetrauma door de verpleegsters die zeiden dat ik mij boos moest maken of dat ik het toch voor mijn kind deed. Of de verloskundige die drie kwartier of zelfs een uur lang verdween terwijl ik al meer dan een uur persweeën had. Dat ze me maar lieten doen zonder uitzicht of zonder te luisteren naar wat ik zei.

Zwanger zijn moest een feestje zijn. Bevallen en de kraamperiode moesten een feestje zijn.

Ik heb er vier jaar over gedaan om zwanger te worden ben vervolgens negen maanden ziek geweest en bevallen vond ik eigenlijk maar horror. Ik had geen feestje, het feestje is mij ontnomen. Aphra gaf mij dit terug. En vooral mijn feestje.

Ik herbeleef niet meer alles hele dagen en ik heb een stuk minder stress. Ik ben terug in contact met mijzelf en mijn gevoelens.

Ik ben niet blij met mijn ervaring, maar hij is wel waar hij hoort te zijn: in het verleden en niet meer hier.

Aphra heeft voor mij op zoveel vlakken rust gebracht en ook vertrouwen in mijzelf.

Ook al doen zorgmedewerkers wat zij denken dat het beste is, dit wil niet zeggen dat dat het beste voor mij is. Zij zorgden ervoor dat ik alle dagen het gevoel had dat ik gefaald had, want ik moest mij maar boos maken. Zij ontnamen mij mijn feestje en Aphra gaf hem terug.

Voor iedereen die ook maar enigszins naar terug kijkt op haar bevalling raad ik het aan met Aphra in gesprek te gaan.

Het is nu oké, het is nu mijn feestje en dat gun ik iedereen. Mijn zoontje is gezond en mijn grootste geluk. En ik leef en kan hier van genieten met rust.

Alisha, 28 jaar, Terneuzen

Review

Joke

“Over Aphra had ik meteen een heel goed gevoel. Ze luistert goed, komt met goede oplossingen en leert je soms ook anders kijken naar bepaalde dingen. Aphra heeft het hart op de juiste plaats! Ze is er echt voor je.”

Materna Care

VAKANTIE

Ik ben op dit moment met vakantie.
Laat een berichtje achter en ik reageer zodra ik terug ben.